sobota 26. května 2018

Tofu vajíčka

Po dlouhé době zase jeden recepis.

Když jsem jedla tofu vajíčka poprvé, dělala jsem je podle nějakýho receptu na internetu, kterej si všichni hrozně vychvalovali. Myslím, že to bylo ze soucitně, nebo minimalist baker nebo tak něco. Prostě top. Akorát mi teda vůbec nechutnala. Díky tomu jsem si myslela, že mi prostě přirozeně nechutnaj ať udělám cokoliv. Chyba. Jednou jsem se zas do nich pustila, improvizejšn level tisícjedna a dopadly docela dobře :) Od tý doby zkouším různý variace koření a přísad a dneska se mi konečně povedly takový, kterých bych se vůbec nestyděla servírovat někomu jinýmu :D Takže tady to máte:

Pro jednu osobu:
1 plátek marinovanýho tofu (půlka balení) - to je důležitý, žádný natural!
malá cibule
olivový olej (nebo jinej dle vaší chuti)
sušený česnek
kurkuma
černá sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce bílého sojového jogurtu - tajná přísada na kterou jsem přišla až dnes
čerstvé bylinky na ozdobu (nejchutnější asi bude petržel, ale tu jsem neměla, takže jsem použila bazalku)

Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Tofu si mezi tím rozmačkáme vidličkou nebo rukama na takový hrudky podobný smaženejm vajíčkám. Hodíme to na tu cibulku, zaprášíme kořením - já dala nejvíc kurkumy, trošku sušenýho česneku, asi dvě špetky černý soli a lehce pepře. Promícháme, osmahneme a na posledních pár sekund přimícháme jogurt. Podáváme posypané bylinkami se zeleninovou oblohou a pečivem.

traláá


dobrou chuť .))

xoxo

N.

Žádné komentáře:

Okomentovat