pátek 7. srpna 2015

Orientální quinoa

Quinoa je matka všech obilovin, jak jí v Jižní Americe říkají. Je bez lepku a obsahuje kompletní spektrum aminokyselin, takže je to plnohodnotná rostlinná bílkovina. Nejlepší je když trochu křupe, tak nepřevařit! :)



Na tuto lahodnou sladcepálivou quinou budeme potřebovat: (2 porce)

půl hrnku (125g) quinoi
kokosový olej dle potřeby - pár lžic
půl cibule - na kostičky
dva stroužky česneku - na plátky
hrst rozinek - trochu posekat
asi 3cm kousek zázvoru - nastrouhat
1-2 mrkve - nastrouhat
lžičku kari
lžičku garam masaly
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky kardamomu
špetku muškátového oříšku
1/2 lžičky kurkumy
himalájskou sůl a pepř podle chuti

Quinou uvaříme. Většinou dávám quinoa voda 1:2 a bez soli. Na pánvi zahřejeme kokosový olej (radši víc než míň ať pak není moc suchá, kdyžtak jde potom přimíchat dodatečně), přidáme cibuli a rozinky, necháme trochu prohřát, poté přidáme česnek se zázvorem a koření. Prohřejeme a nakonec přidáme mrkev. Ztlumíme plamen a necháme změknout. Smícháme s quinoou a dochutíme solí a pepřem.

Není nic, co bych měla momentálně radši než tenhle pokrm.  .))

Dobrou chuť!

<3



Žádné komentáře:

Okomentovat