sobota 25. října 2014

Penne alfredo - základ krémových těstovin

Chybí vám krémové sýrové omáčky? Tenhle recept vám je spolehlivě nahradí. .)




Alfredo omáčku si můžeme dát jen tak nebo do ní přimíchat oblíbenou zeleninu. .)


s brokolicí a kukuřicí

Suroviny na 3-4 porce:
300g krátkých těstoviny (penne, farfalle, conchiglie...)
sůl

1/2 silken tofu nebo natural tofu od alfa bio - na kostky nakrájené (doporučuju! pokud nemáte zarohem tržnici se silken za patnáct, tak tohle tofu spolehlivě nahradí silken tofu jak v konzistenci, tak v chuti. Stojí dvacku.)
1 hrnek sójového mléka  (nejlépe neslazeného, ale třeba joya moc rozdíl v chuti neudělala)
1 pL sojanézy nebo veganského másla (recept na máslo bez palmáče najdete tady, recept na domácí sojanézu ještě odzkoušený nemám, ale na internetu jich bude určitě spoustu .), zatím nemám zjištěno, jestli je sojanéza od kalmy bez palmáče nebo ne)
1 pL hořčice
1 pL citrónové šťávy
1 stroužek česneku - prolisovaný
1/2 čL sladké papriky
1/4 čL soli
pepř na chuť (čerstvě mletý vždycky lepší)
spetku muškátového oříšku
čerstvou petrželku - nasekanou

Ze zeleniny jsem použila brokolici a kukuřici, kterou jsem si připravila v páře, můžete použít jakoukoliv jinou zeleninu nebo třeba houby, oříšky...

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Všechny ingredience kromě petrželky dáme do mixéru a mixujeme (zvládl to i mixér dědeček, takže se toho nemusíte bát). Ohřejeme si omáčku v kastrólku a pokud máme, tak přidáme zeleninu. Smícháme s těstovinami, servírujeme a posypeme čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť. .)

N.

1 komentář:

  1. Sýrové omáčky miluju, stejně tak, jako těstoviny s brokolicí a kukuřicí, repect uečitě někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat