úterý 5. srpna 2014

Domácí gnocchi s rajčatovosmetanovou omáčkou




Budeme potřebovat (3 porce):
Těsto
6 středních brambor
hladká mouka podle potřeby (asi 250g)
sůl

Omáčka
500ml rajčatového protlaku
půl krabičky sójové smetany (provamel nebo alpro)
půl cibule
olivový olej
sůl

Brambory uvaříme, oloupeme, nastrouháme. přidáme sůl a postupně přidáváme mouku a propracováváme těsto. Až si budeme myslet, že je těsto připraveno, uválíme váleček, ukrojíme takový kousek, jak velké chceme mít nočky a hodíme do vařící osolené vody. Až noček vyplave nahoru necháme 2-3 minuty povařit, vytáhneme, ochutnáme. Pokud se moc v puse rozpadá, přidáme do těsta mouku. Vím, je to takový pokus omyl, ale vyplatí se to. :)

Mezi tím si na olivovém oleji necháme zavonět cibulku - rozplátkovanou ručně, ne nožem, to by jsme ji pak lovili půl hodiny. Přidáme protlak a necháme 10 minut povařit. Přidáme smetanu a necháme ještě 3 minuty. Dosolíme podle chuti, vytáhneme cibuli - vymačkáme přes sítko.

Nočky smícháme s omáčkou a pochutnáváme si. .)

N.

1 komentář: