úterý 3. června 2014

Špenátové rizoto s uzeným tofu

Tak mám pro vás další recepis po delší době. Tenhle vznikl tak, že prostě doma nic nebylo a snažila jsem se z ničeho udělat něco. Stálo to za to.



Suroviny (2-3 porce)
250g rýže (já použila natural, skvěle se k tomu hodí)
olivový olej
půl uzeného tofu - na kostičky
hrst nasekaného medvědího česneku (uložen v mražáku) - pokud ho nemáte, tak přidat normální by mělo stačit
2 stroužky česneku - na maličké kostičky
2-3 plné hrstě špenátu - nasekat
půl čajové lžičky vegety (zdravé)
sůl

Dáme si vařit rýži podle návodu. Můžeme jemně osolit vodu. (Správně se solit nemá, ale o to míň dosolování později.) Na olivovém oleji necháme zavonět česnek, přihodíme medvědí česnek a špenát, necháme změknout na malém plameni pod pokličkou. Mezi tím si na jiné pánvi osmahneme dozlatova uzené tofu. Přihodíme ho ke špenátu, okořeníme vegetou, všechno pořádně promícháme. Můžeme ještě pár minut na mírném plamínku dusit (já postupně přidávala špenátu, protože na něj absolutně nemám odhad :D ). Až je hotová směs i rýže, smícháme, můžeme dosolit a podáváme. ňomňom

N.

6 komentářů: