neděle 6. dubna 2014

špenátový quiche



Suroviny:
225g mouky (já dala celozrnou pšeničnou, ale příště zvolím jinou, těsto nebylo úplně podle mých představ)
110g veganského margarínu (např. Alsan)
2-4 pL vody 
velkou špetku soli

450g listového špenátu (já měla napůl ze zahrádky a napůl mražený)
půl uzeného tofu
hrst vlašský ořechů nebo jakýchkoliv semínek
půl krabičky veganské smetany
3 stroužky česneku
olivový olej
bylinky dle libosti (kopr, petržel..)
můžete přidat houby

dortovou formu nebo formu na koláč

Postup: 
Do studeného margarínu rukama vetřete se solí promíchanou mouku až má konzistenci strouhanky. Poté přidejte právě tolik vody aby se těsto spojilo (je potřeba opravdu málo), zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na 30 minut do lednice.

Mezi tím dejte vařit do páry pokrájený špenát a na pánvi si orestujte na olivovém oleji najemno nakrájený česnek, přihoďte uzené tofu na kostičky (pokud máte tak i houby) a pokrájené vlašské ořechy. Poté do směsi přidejte spařený špenát a bylinky. Přimíchejte rostlinnou smetanu.

Těsto vyválejte a vložte do lehce vymazané formy, naplňte směsí a vysoké okraje srolujte, vytvoříte tím tlustou krajní kůrčičku. Dejte péct asi na 30 minut na 190°C.

Dobrou chuť! 

.)





5 komentářů:

  1. Na quiche se dlouhodobě chystám, tenhle vypadá skvěle! Recept ukládám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten vypadá božsky! :) taky bych chtěla zkusit někdy quiche, ale nevím jak :D tak pokud nevadí, taky si vypůjčím recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně! Proto tu ten recept je .) Ať chutná.. ale varuju před tou celozrnnou moukou, to těsto bylo no... chuťově jiný než jsem si představovala..

      Vymazat
  3. Za slaných koláčů mám respekt. Asi se k nim nikdy neodhodlám. :D Ale ten tvůj vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat