středa 2. října 2013

Špenát



Tento špenát je dělaný z čerstvých listů ze zahrádky, ale stejným postupem můžete udělat i mražený.

Ingredience:
špenátové listy (radši víc než míň)
česnek
sůl
mouka
olej

Špenátové listy necháme projít varem a rozmixujeme s vodou ve které se vařily (nedáváme všechnu - regulujeme hustotu). Na dně hrnce si připravíme zásmažku z mouky a oleje. Vylejeme na ni špenát, chvilku povaříme a nakonec ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.

a když vám něco zbyde ... špenátové těstoviny .))) (prostě jenom smícháte těstoviny se špenátem :D )




Stejně tak můžete udělat špenátovou polívku tím způsobem, že uvařený špenát naředíte vodou a dochutíte kořením (trochu více česneku, Vega, klidně i něco ostřejšího), na posypání můžete opéct chleba a posypat veganlinem. mňammňam (fotka příště .) )

<3


3 komentáře:

  1. Tahle zelená špenátová kaše mě ve školce vyděsila tak, že jsem špenátu nebyla schopná dát šanci dalších několik let.. až teď ano, před pár měsíci a.. zamilovala jsem se do špenátu. :D

    OdpovědětVymazat