neděle 15. září 2013

Červená čočka


Suroviny (pro dva):
olej
200 g červené čočky
půl cibule
majoránka
sůl
vegeta
1 stroužek česneku


Červená čočka se nemusí vařit předem jako je to u normální čočky. Je to rychlejší a pro mě i chutnější varianta. :)

Na oleji osmahnu najemno nakrájenou cibulku, přidám propláchnutou čočku a doplním vodou asi na hladinu čočky (v průběhu můžeme dolévat). Okořeníme majoránkou, solí a vegetou. Vaříme asi 15 minut. Na závěr přidáme prolisovaný stroužek česneku. Pokud se nám stane, že jsme přidali moc vody, můžeme zahustit moukou nebo hraškou.

Podáváme s okurkou a chlebem. Když mám tak dávám i rostlinný párek.

Dobrou chuť!

.))

1 komentář:

  1. Čočku mám moc ráda, ale vařím ji jenom osm minut... vždycky mi to tak stačilo. :D

    OdpovědětVymazat