neděle 9. června 2013

batátové hranolky



Budeme potřebovat (pro dvě osoby)
1 velkou sladkou bramboru
5 lžic polenty
1-2 lžíce česnekového prášku
3-4 lžíce oleje
sůl

Nakrájíme batáty na hranolky asi 1x1 cm, dáme do nějaké nádobky nebo sáčku a protřepeme s olejem. Poté přídáme polentu s česnekem, solí a znovu protřepeme. Hodíme na plech a pečeme asi 30 minut na 200°C. Dobrou chuť! :)

Tip: pokud necháte batáty pred pečení chvíli schnout na vzduchu, budou křupavější.

Pozn. polenta dodává ještě větší křupavost, ale nemusí být. Místo klasického slunečnicového oleje můžete použít kokosový.


4 komentáře:

  1. Škoda, že jsou batáty cenově celkem palba :/ čekám na slevičku nějakou :D.

    K těm muffinům... netuším. Mně většinou "vyjedou" nějak takhle. Asi to máš nějaký jetý. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkusím do nich dát tu pečící sodu místo kypřícího prášku, třeba vyjdou dobře :D btw batáty jsou ale strašně velký, na dvě porce těchto hranolek ti stačí jedna .)

      Vymazat