pondělí 6. května 2013

špagety s rajčatovou omáčkou

Jeden z mých nejoblbenějších a nejjednodužších receptů, který jsem předělala na vegan verzi. (Jednoduše. Místo parmazánu tam strouhám veganline mozzarella.)


Budeme potřebovat (2 porce):
bezvaječné špagety
rajčatový protlak - půl krabičky
olivový olej - 3 polívkové lžíce
půlku cibule
sůl
čerstvou bazalku
veg sýr (veganline)

Dáme vařit špagety a mezi tím si na pánvičku cvrkneme olivový olej, hodíme na něj cibuli (rozplátkovanou, ne nakrájenou - budeme ji vytahovat), necháme ji zavonět, přídáme protlak, sůl a pár lístků čerstvé bazalky. Necháme tak 10 minut na mírném plamínku bublat. Občas promícháme.

Na konci vytáhneme bazalku a cibuli (kterou promačkáme přes sítko na čaj - jde nám o tu nasládlou cibulovou šťávu), smícháme se špagetami a nastrouháme veganline. Dobrou chuť! :)


Žádné komentáře:

Okomentovat